„Daca promiti ca nu intarzii prea mult, te voi astepta aici toata viata!” (Oscar Wilde)*

Timpul- unitate de referinta atunci cand vorbim despre orice, chiar si despre dragoste. Vesnica iubire… cautata, apreciata si inca o mare necunoscuta pentru fiecare. Timpul potrivit- sintagma careia incerc sa ii gasesc sensul, auzind-o tot mai mult in jur. „Nu este timpul potrivit pentru… schimbare, copii, alt job, alta casa, alta tara, alt barbat/ femeie, nu este timpul potrivit pentru… iubire!” Cred ca acordam o foarte mare importanta timpului. Si mai cred ca pentru iubire oricand ar trebui sa fie momentul potrivit. Si ca momentul potrivit ni-l facem noi!

„Nu astepta! Daca astepti, niciodata nu va fi momentul potrivit!” (Napoleon Hill)**

Ma impresioneaza deseori plimbarile in parc in care descopar cupluri de oameni varstnici in care cei doi se tin de mana, pasind agale sau cu efort, sustinandu-se unul pe celalalt. Asa cum, probabil, au facut mereu. Poate cei doi sunt casatoriti (sau nu) de cateva luni sau cativa ani… ori de-o viata. Nu acest lucru este important. Importanta este perceptia mea, a noastra. Faptul ca nu suntem facuti sa fim singuri, indiferent de varsta pe care o avem. Suntem nascuti pentru a socializa, nu doar pentru a perpetua specia. Suntem nascuti pentru a cauta apropierea celuilalt, pentru a dezvolta atasamente, pentru a ne implini prin emotional-afectiv in primul rand, pana la cariera, avantaje materiale si financiare. In ultima perioada, lucrurile par a se fi inversat. Cautam cariera si confortul pana la a cauta definitivarea ca individ prin afilierea la iubire. Un lucru normal, privind societatea si dinamica ei. Dar anormal privindu-ne pe noi ca entitati emotionale. Iar daca reusesti sa gasesti echilibrul, le poti imbina foarte bine pe amandoua. Un exemplu il am in mine. Am avansat profesional si educational in vreme ce imi cresteam copiii, plateam rate la casa si munceam cot la cot cu sotul meu, dormind patru ore pe noapte in timpul examenelor. Era timpul potrivit avand in vedere conjunctura si circumstantele? Nu! Era timpul potrivit pentru ca am simtit si am actionat!

Timpul potrivit…

… este acela in care simti ca trebuie sa faci acel lucru si il faci!

… este acela in care dai glas intuitiei, urmandu-ti calea!

… este acela in care nu te impiedici de varsta, desi ea se impiedica de timp!

… este acela in care te privesti in oglinda si treci dincolo de aparenta la esenta!

… este acela in care iti accepti fiecare experienta ca pe o lectie de viata din care inveti ceva!

… este acela in care intelegi ca tu ai fraiele destinului tau in mana!

… este acela in care accepti ca fericirea face parte din viata ta!

… este acela in care iubesti, indiferent pe cine, ce, cum si de ce!

… este acela in care intelegi ca te raportezi doar la viitor, la trecut, cand, de fapt, prezentul este singurul palpabil.

… este acela in care accepti ca singura certitudine din viata noastra este… moartea!

De la inceputul vietii, la nastere, si pana la finalul ei, la moarte, ne zbatem pentru lucruri inutile, de cele mai multe ori. Cand singurul lucru care conteaza este, de fapt, iubirea, motorul vietii, iar pentru ea oricand este… TIMPUL POTRIVIT!

„Ceea ce numim viitor este, adesea, sfarsitul. Si incheierea inseamna, de fapt, sa incepi ceva. Asta pentru ca incepem acolo unde sfarsim.” (T.S. Eliot)***

altesse

 

Celor care nu pierd timpul!

*Oscar Wilde, referinte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Oscar_Wilde

**Napoleon Hill, referinte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Hill

***T.S. Eliot, referinte: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ts_eliot

sursa citate: http://www.inteligenta-emotionala.ro/calendar-de-inteligenta-emotionala-2011/ si http://www.citatepedia.ro

Reclame