M-ai prins de mijloc si, ochi in ochi, candva am pornit primul dans. Nu stiam pasii, nu iti cunosteam miscarile. Stiam doar ca mainile tale erau ferme, dar delicate. Ca ochii tai imi dadeau curaj. Ca ma simteam protejata si prindeam aripi pe ritmurile dansului. Din ce in ce mai mult. Incet, incet, am invatat pasii lui… ai tangoului, mon amour. Si pe ai tai. Impreuna am invatat sa iubim si sa dansam.

Copyright (c) 123RF Stock Photos

Copyright (c) 123RF Stock Photos

Uneori, insa, tangoul devine un dans prea greu… prea greu pentru amandoi. Tu ramai cu picioarele pe podeaua de dans, iar aripile mele ma indeamna sa imi iau zborul. Sa plec de pe ringul de dans sau sa raman… ma zbat sau dansez? Nici eu nu mai stiu. Dansul nostru trebuie sa fie lin, nefortat, sa nu ma doara nimic, sa ma poti sustine la nesfarsit, iar eu sa fac acelasi lucru pentru tine, partenerul meu de dans. Tangoul, mon amour, tangoul este doar al nostru, chiar daca avem spectactori.

Dar, cum este firesc, toti obosim la un moment dat. Nu poti dansa la nesfarsit. Tangoul este un dans al durerii si al iubirii. Al trupurilor inlantuite in vartejul pasiunii. Este dansul dificil al vietii in doi. Uneori, umar langa umar. Alteori el conduce. Cateodata, partenera il urmeaza, alteori se departeaza. Un dans in care miscarile bruste nu ar trebui sa il raneasca pe celalalt. In care gratia devine cuvantul de ordine inaintea elementelor dificile sau agresive, in care partenerii, indiferent cat de distanti se simt, sunt uniti intr-un vartej ametitor ce ii tine alaturi. Un dans in care, desi cei doi par intr-o perpetua tendinta de dominare a celuilalt, rezultatul este alcatuit, de fapt, din pasiune si dragoste.

Nu spune nimic! Nu gandi! Simte pasii! Mai repede, mai incet… nu conteaza. Important este sa gasim ritmul impreuna. Ritmul vietii noastre. Tango, mon amour?

altesse

interesant de citit: http://www.cotidianul.ro/intreaga-mitologie-a-tangoului-sex-dragoste-tradare-191816/

Reclame