Nevoie sau dragoste? Gelozie si posesivitate sau altruism si atasament neconditionat? Nevoia sexuala sau a face dragoste? Materialism si parteneriat domestic sau implinirea si oglindirea prin cel iubit? Cerinte, asteptari si obligatii sau daruire si prietenie?

„Aceasta situatie de a apartine cuiva, de a fi psihologic hranit de cineva, de a depinde de cineva, presupune intotdeauna neliniste, frica, gelozie, vinovatie – si cata vreme exista frica, nu exista iubire; o minte coplesita de suferinta nu va sti niciodata ce este iubirea. O stare de suferinta, sentimentala sau emotionala, placerea si dorinta n-au nimic de-a face cu iubirea. Iubirea nu este produsul gandirii. Gandirea fiind trecutul, n-are putinta de a cultiva iubirea. Iubirea nu este inchisa intre zidurile geloziei, caci gelozia inseamna trecutul, in timp ce iubirea este prezentul viu. Cuvintele voi iubi, iubesc sunt lipsite de sens. Cand stiti cu adevarat ce inseamna a iubi, nu depindeti de nimeni. Iubirea nu se supune. Ea este dincolo de cuvintele de respect sau de intimitate. Stiti oare ce înseamna a iubi cu adevarat pe cineva – a iubi fara ura, fara gelozie, fara manie, fara dorinta de a te amesteca in ceea ce face sau gandeste,   fara   a compara   sau  judeca? Oare exista in iubire responsabilitati si datorii? Se foloseste iubirea de astfel de cuvinte? Daca faceti ceva din datorie, exista oare iubire în ceea ce faceti? In datorie nu exista iubire. Structura datoriei il tine pe om incatusat si il distruge. Atata vreme cat suntem siliti sa facem ceva din datorie, nu vom iubi ceea ce facem. Cand este iubire, nu mai exista nici datorie si nici raspundere.”  (Jiddu Krishnamurti, „Eliberarea de cunoscut”)

„Daca sunteti capabili de a intelege misterele casatoriei, veti intelege toate secretele vietii. Casatoria este lucrul cel mai raspandit, dar foarte putini ii cunosc sensul ei profund. Cate unul se plictiseste si se casatoreste pentru a se distra… sau are nevoie de placeri senzuale si cauta partenera (sau partenerul) care ii va da aceste placeri… sau e sărac si se casatoreste pentru a se imbogati… sau e incapabil de a se descurca singur in viata si ii trebuie o servitoare sau un valet pentru a-l ajuta. Despre motivele pentru care oamenii se casatoresc, sa nu imi mai spuneti! Pentru mine, casatoria este un act atat de sublim incat nu sunt sigur ca l-am aprofundat cu adevarat. Ceea ce stiu este ca numai casatoria spirituala permite realizarea lucrurilor mari. Cat timp bărbatul nu este casatorit interior, el are forta, chintesenta, dar nu o poate condensa pentru ca ea sa fie vizibila, tangibila, reala in planul fizic: lui ii lipseste factorul capabil de a furniza materia pentru realizarea lucrurilor, adica tocmai principiul feminin. Si daca femeia nu este casatorita interior, ea are toate materiale, dar nu are flama, scanteia care trebuie sa imbratiseze totul. Ea poate avea multa materie, dar aceasta materie nu se aprinde, e moarta, stagnanta, pentru ca spiritul e absent. Nu uitati aceasta.” (Omraam Mikhael Aivanhov, „Casatoria, simbol universal”)

Iar eu… eu am nevoie sa iubesc pentru a ma oglindi. Si iubesc din nevoia de a ma regasi. Totusi, incerc sa ma las condusa de principiul: „Exista doar doua moduri in care poti sa traiesti. Unul este ca si cum nimic nu ar fi un miracol (n.n. nevoia, obligatia). Celalalt este ca si cum totul ar fi miraculos. (n.n. dragostea) (Albert Einstein)

altesseVoua!

surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Neale_Donald_Walsch

http://ro.wikipedia.org/wiki/Jiddu_Krishnamurti

http://en.wikipedia.org/wiki/Omraam_Mikha%C3%ABl_A%C3%AFvanhov

http://www.scribd.com/doc/109699954/Prietenie-Cu-Dumnezeu-1?in_collection=2969947

http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Krishnamurti%20Eliberarea.htm

http://arhivaspirituala.wordpress.com/omraam-mikhael-aivanhov-colectie-e-book/

Reclame