Copyright (c) 123RF Stock Photos

Femeie. Fiecare femeie e frumoasa in felul ei. Insa frumos ar fi ca fiecare barbat sa isi vada femeia de alaturi cea mai frumoasa. Chiar daca ea nu mai este aceeasi ca odinioara. Poate are riduri, poate a slabit sau s-a ingrasat prea mult, poate suferintele i-au alterat fizionomia, poate nu mai are acelasi timp ca inainte pe care sa-l acorde siesi. Iar tu, uneori, nu o mai observi. Caci e mereu acolo, asa-i? Si te-ai obisnuit cu frumusetea ei…Cine este, de fapt, cea mai frumoasa femeie?

Cea mai frumoasa femeie…

… ar trebui sa fie cea care ti-a tinut in pantece pruncii si i-a leganat pe picioare. Care s-a trezit noaptea, i-a alaptat in vreme ce te privea cum dormi, obosit, incercand sa nu te deranjeze.

… ar trebui sa fie cea care, chiar si atunci cand tace, suparata pe tine, stii ca te iubeste. Iti transmite prin priviri, dincolo de taceri si cuvinte. Cea care te atrage inca atunci cand ii privesti goliciunea, trupul razbit de vreme, slaba sau grasa, cea pe care stii ca ti-ai dorit-o mult in viata ta.

… ar trebui sa iti vina prima in gand atunci cand definesti frumusetea. Si pe care sa o gasesti atunci cand deschizi usa casei voastre.

…. ar trebui sa fie cea care iti sta alaturi, la bine si la greu, pe care o descoperi si redescoperi frumoasa la primele ore ale diminetii, nemachiata, somnoroasa. Ori cu sortul de bucatarie si manusa aruncand o prajitura arsa la gunoi. Sau cu o rochie veche modificata ori, lacrimand, suparata pe tine, cu urme de rimel la ochi.

… ar trebui sa fie cea care te face sa te reintorci acasa, chiar daca in drumul tau ai intalnit altele… mai frumoase sau nu, dar care ti-au atras atentia. Si, totusi, tu revii mereu si mereu acolo, la ea. Din dragoste, nu din datorie.

… ar trebui sa fie cea care iti capteaza atentia atunci cand rade sau cand plange, cand e trista sau bucuroasa, cand te cearta sau complimenteaza, cand e imbracata sau goala, cand te priveste sau iti intoarce spatele pur si simplu.

… ar trebui sa fie cea care te dojeneste atunci cand nu iti speli farfuria, care iti ridica hainele pe care le arunci haotic in casa, cea care iti pune mancarea in fata, care te suna sa iti spuna ce sa mai cumperi, cea cu care dansezi de ziua ei, cu care iesi pe strada (chiar daca, uneori, nu o mai tii de mana ca la inceput), cea care doarme din cand in cand in celalalt pat sau camera, fiind trista din cauza ta, cea care te cheama si te asteapta mereu in acelasi loc: acasa.

… ar trebui sa fie aceea pe care o cauti in toate femeile, dar o regasesti doar in viata ta, in casa ta, in inima ta, in visurile si planurile tale. Cea care stie sa duca la bun sfarsit toate rolurile unei femei: de sotie, de amanta, de iubita, de mama, de gospodina, de partenera. Rolul de femeie frumoasa.

… ar trebui sa fie cea de acasa, cea care iti sta acum alaturi. Daruieste-i bucuria de a se simti frumoasa ca in prima zi in care ai remarcat-o. Daruieste-i bucuria de a fi cea mai frumoasa din viata ta. Chiar si atunci cand poate nu mai simti asta, daca ai ales sa ramai in viata ei, inseamna ca isi merita titlul de cea mai frumoasa! Priveste-o acum si spune-i ca ea este!

Dincolo de aparente, avem esente. Frumoasa sau mai putin frumoasa fizic, femeia pe care o gasesti zilnic in viata ta are meritul de a te fi retinut acolo… prin frumusetea sufletului. Sau cel putin asa ar trebui sa se intample…

altesseOamenilor frumosi

Reclame