Copyright (c) 123RF Stock Photos

Iubirea… iubirea intr-o relatie este doar un liant, nu intotdeauna ingredientul principal. Poate a fost, candva, la inceput, insa cu trecerea timpului iubirea se transforma. Capata accente ale atasamentului, obisnuintei, dependentei, nevoii, mai ales dupa ani si ani de casnicie. Spunem „Te iubesc” in continuare, insa rezonanta acestuia nu mai este intotdeauna cea de la inceput. Si vine o vreme. Vremea cand trebuie sa trecem dincolo de acel „Te iubesc!” si sa vedem ce a ramas.

Vine o vreme…

… cand poti constata ca sunteti atat de diferiti! Ca ati evoluat in sensuri opuse si acest lucru mai mult dauneaza. Ca lucruri care alteori va placeau, fiindca erati deosebiti, acum va separa. Ca hobby-urile nu mai sunt aceleasi, ca fiecare aveti prietenii vostri, ca va e mai bine cu altii decat in doi, ca ati uitat cum este sa fiti in intimitate.

… cand plictiseala, rutina, indiferenta si stresul estompeaza iubirea sau o transforma. Cand aceleasi lucruri te fac sa te gandesti mai intai la tine, apoi la celalalt, cand viata in doi devine mai mult o corvoada sau doar obisnuinta si inertie.

… cand, sondandu-ti sufletul, constati ca, dincolo de nevoi de atasament, exista vidul creat de frustrari, lipsuri, dorinte si visuri neindeplinite. Si cauti acolo farama de iubire. Dar ce-ai putea gasi intr-un vid sufletesc?

… cand simti ca alaturi de tine, in ciuda timpului scurs, ai doar un strain in care ai crezut mereu ca il regasesti pe cel iubit, cel dinainte. Si te trezesti la realitate. Si tu esti poate o straina pentru cel de alaturi. Evolutia/ involutia… ea este vinovata care te-a/ v-a schimbat. Si daca sensurile au fost divergente, nu convergente, slabe sanse sa va mai intalniti in universul lumilor voastre.

… copiii au crescut, iar ceea ce va unea candva acum va desparte: planurile de viitor, scopurile comune, cresterea si dezvoltarea, diferentele, poate chiar iubirea interpretata altfel. Tacerile de altadata sunt apasatoare acum. Vidul se adanceste. Aveti multe in comun dupa atata timp: casa, masina, contul, datoriile. Nu va mai aveti pe voi in comun. Si atunci…

… atunci vine o vreme cand ai inca o alegere de facut. Ramai sau pleci… Suporti taceri, neputinte, nestiinte, indiferente si inertie. Incerci sa vindeci sau sa unesti, sa recreezi, sa redescoperi.

Sau… incepi sa cauti din nou. Caci vine o vreme… cand trebuie sa o iei pe un alt drum!

altesseCelor care sunt in pragul alegerii!

Reclame