Promisesem că voi reveni cu un articol post-event. În 26 aprilie, la ora 14,00 începea în cocheta cafenea Tonka Soul Café lansarea celui de-al doilea roman al meu, organizată de mine și prietena mea, Raluca Gabriela Cincu. Vă anunțasem deja de acest eveniment, care se anunța a fi unul atipic, mai ales că el conținea un workshop pornit de la tema romanului (susținut de psihologul Mona Georgescu). Am rămas puternic impresionată și țin să mulțumesc din nou celor care, într-o duminică de aprilie, au ales să vină alături de mine pentru a celebra iubirea.Dana, dragostea mea

Romanul este dedicat iubirii ce se naște dintr-o dramă. Este dedicat acelei femei care se reinventează. Care se regăsește pe sine atunci când îl pierde pe cel căruia i-a închinat viața ei. Care înțelege când și unde a greșit. Care învață să ierte. Care își redescoperă feminitatea. Și, da, romanul este dedicat și bărbatului. Acelui bărbat care supraviețuiește. Care învață să iubească din nou, în memoria femeii pierdute. Care înțelege când și unde a greșit. Care învață să se ierte.

Am avut oaspeți din Olanda și Elveția, dar și pe aripi de vers din Franța, de unde am primit poeziile Danielei Toader (deși până în prezent nu a publicat creația sa într-un volum, sunt convinsă că ar avea succes dacă ar face-o). Și aș putea să mai spun că evenimentul a acoperit o paletă largă de vârste, de la micuța lună și jumătate a Anei, fiica unei foste colege de master, până la aproximativ 60 de ani. Mă înclin în fața dvs.

Pe lângă artiștii pe care îi anunțasem pe afiș, m-au onorat cu prezența scriitoarele Claudia Minela („Joint, putere și rațiune”, editura Vocativ) și Adriana Ungureanu („Femeia la 40 de ani. Pe Facebook.” și „M-am născut să te întâlnesc”, editura eLiteratura), dar și poeta Ella Blue („Silabe Albastre”), Eliza Smultea (care va debuta curând la eLiteratura- ePublishers) și artista Mirela Tolbaru. Am ales un cuvânt introductiv în care să nu vorbesc prea mult despre roman, ci despre transformarea pe care scrisul, iubitul meu dintotdeauna, a adus-o în viața mea, începând chiar cu ziua nașterii mele. În acea zi mama a ales să îmi pună prenumele pe care îl port după ce a primit cadou o carte: Antonia de Marisse Fero. Și, probabil nu întâmplător, în noaptea dinaintea lansării, atunci când îmi concepeam discursul pentru a doua zi, m-am reîntâlnit din nou cu Antonia.

    Antonia Bogdana BălanVoi fi la fel de scurtă în ceea ce privește evenimentul care a avut loc. Însă bucuria încă este în sufletul meu, acolo unde va sta mult timp. O atmosferă încărcată de prietenie, dragoste, emoții, de lucruri frumoase, plăcute auzului, cum au fost lectura publică din romanele celor două scriitoare menționate mai sus, dar și cea pe care a făcut-o inconfundabila actriță Doina Ghițescu, din romanul meu. Să auzi rândurile tale, trecute inițial prin filtrul imaginației, apoi al sufletului și abia la final al condeiului, lecturate de un actor, cel care este el însuși autor de emoții… e un moment care nu se poate exprima în cuvinte. Iar actrița Doina Ghițescu te face să treci rapid de la clipe în care râzi copios la cele în care îți cauți batista pentru a-ți șterge lacrimile. Poate de aceea lectura sa publică din romanele mele mă răscolește la maximum. Am mai avut ca invitat un poet- student la actorie: George Valentin Burcea. Simplu. La fel ca și titlul volumului său de poezii (editura ePublishers). Un actor tânăr, debutant în poezie, dar cu o priză excelentă la publicul din sală. Ne-a oferit o poezie de suflet. (Volumele de poezii și romanele celor care publică la editura eLiteratura- ePublishers pot fi comandate la 0722.156.408/ info@epublishers.info – n.n.)

Evenimentul a fost înfrumusețat de acorduri de pian și saxofon (grație lui Vincențiu Mantu și Bidașcu Silvestru), presărat cu îmbrățișări, socializare, dedicații, multe flori și cadouri (pentru care mulțumesc), totul, așa cum anunțasem, dedicat iubirii. Căci, nu-i așa, ce ne modelează mai frumos sufletul dacă nu ea, iubirea?

Despre eveniment vorbesc câteva testimoniale. Nu închei înainte de a mulțumi încă o dată tuturor cititorilor mei, prietenilor, celor care m-au onorat cu prezența, dar și cu încrederea de a se alătura unui eveniment de acest fel. Vă doresc lectură plăcută și închei cu citatul meu preferat din această a doua carte:

Poate, într-o zi, ai să ajungi într-o situaţie asemănătoare. Poate ai să te îndrăgosteşti şi ai să iubeşti aşa cum ar trebui să iubeşti. Nu posesiv, nu gelos. Ci plenar… Dacă vă este dat să fiţi împreună, veţi fi, oricât ai vrea, tu, cititorule, să crezi sau nu asta. Nu renunţa niciodată la iubire, dacă este împărtăşită, oricâte piedici ar fi. Puterea ei vă va face să vă regăsiţi… aici, în gând, în altă ţară, în altă viaţă. Urmează-ţi inima!

Soțului meu, fiilor mei, mamei mele, pentru că au fost, sunt și vor fi singurii care îmi vor fi cunoscut sufletul în profunzimea lui

mada        eliteratura 1

 mariaralu

george

Reclame