Foto arhiva personală George Valentin Burcea

Foto arhiva personală George Valentin Burcea

   Filosofia mea de viață a concretizat în ultimii ani trei mari concepte: Nimic nu este imposibil atunci când îți dorești cu adevărat, Niciodată să nu spui niciodată și Nimic nu este întâmplător, totul are loc la momentul potrivit, în situația potrivită. Unii dintre voi nu veți fi, probabil, de acord cu ceea ce am scris, însă este rezultanta experiențelor mele și nu țin să o impun cuiva. Ei bine, nici întâlnirea cu George Valentin Burcea nu a fost întâmplătoare, ci așa a fost să fie: momentul potrivit, poetul potrivit, situația potrivită. Mai precis, o duminică, la lansarea celui de-al doilea roman al meu. Îmi dorisem mult să am în cadrul evenimentului și alți autori care publică la editura mea (și nu numai). Să dau posibilitatea potențialului cititor să aleagă între mai multe scrieri, să cunoască mai mulți autori sau artiști, să îi aibă în față. Să socializeze. Să asculte muzică bună sau o poezie recitată de autorul ei. Să afle unde își poate petrece alte seri frumoase. La teatru, spre exemplu. Simplu, nu? La fel ca titlul volumului de versuri semnat de George.  La eveniment, eu și George ne-am văzut prima oară față în față, însă țin să vă mărturisesc că totul a fost așa cum îmi imaginam. Un actor charismatic, un poet sensibil, un bărbat frumos, cu priză la public. De aceea m-am hotărât să nu îl păstrez doar pentru noi, cei care am fost la lansare, ci să îl prezint și cititorilor blogului meu. Prin poeziile sale intră deja la categoria Oameni ai sufletului meu.


 • Mulțumesc, George, pentru că ai acceptat să îmi acorzi acest interviu. Spune-ne, simplu, cine este George?

   Cu mare drag, Antonia. George este un iubitor de viață și de lucruri simple.


 • De ce poezie? De ce actorie? De ce Simplu?

  Volumul de versuri „Simplu”, ce reprezintă debutul literar al lui George, a apărut în anul 2014, sub egida editurii ePublishers.

  Volumul de versuri „Simplu”, ce reprezintă debutul literar al lui George, a apărut în anul 2014.

  Poezie pentru că nu concep viața fără ea. Pentru mine, după teatru și după muzică, poezia este cea mai frumoasă sursă de hrană pentru suflet.

   Actorie pentru că îmi place să creez, să ofer, să descopăr, să trăiesc, să mi se umple ochii de dragoste atunci când se termină un spectacol iar lumea este cu tine.

 Simplu pentru că IUBESC lucrurile simple și pentru că această simplitate face parte din OMUL George.


 • Ce reprezintă mama pentru tine? Observ că ai câteva poezii cu dedicație în titlu pentru mamă.

   Mama este o parte din inima mea. Când spun Mama mă gândesc la faptul că fără ea eu nu aș fi fost aici. Da, am câteva poezii despre Mama pe care i le-am dedicat în totalitate. Având în vedere că noi doi am petrecut și petrecem puțin timp împreună, prin poezie o simt mai aproape de mine. Când iau vacanță, primul lucru pe care îl fac este să merg la Mama și la Bunica (o persoană pe care o iubesc nespus ).


 • Dar femeia? Visezi la un ideal de femeie?

   Visez la femeia pe care să o iubesc și care să mă iubească, să o respect și să mă respecte, să îi aduc și să îmi aducă bucurie. Orice femeie este specială indiferent de fizic sau de gradul de intelectualitate. Femeia este cea mai frumoasă lucrare a lui Dumnezeu.


 • Atunci când am posibilitatea, îi întreb pe cei pe care îi intervievez ce cred ei că reprezintă/ cum se raportează la titlul blogului meu: La Marginea Căsniciei. Te întreb același lucru. Cum vezi căsnicia și marginea ei?

  Imagine lansarea romanului meu „Dana, dragostea mea”

  Imagine lansarea romanului meu „Dana, dragostea mea”

   După ce ți-am invadat blogul, am înțeles de ce ai ales acest titlu. Nu se putea unul mai bun, dacă luăm în considerare temele pe care tu le abordezi atât în cărți, cât și pe blog. Eu văd căsnicia și atât.

    Visez la o căsnicie cu multă liniște, dragoste, înțelegere, respect, devotament, muncă și, bineînțeles, câțiva copii. Nu aș dori să simt marginea căsniciei și nu aș dori ca toți factorii externi să ne strice sau să ne tulbure ceea ce noi, oamenii, visăm de mici: familia.

   Cred în lucruri perfecte. De ce nu ar fi așa și o căsătorie? Cred că trebuie doar să ai încredere și să îți dorești cu adevărat.


 • Care sunt oamenii care ți-au influențat viața în cea mai mare măsură până acum?

   Mama, Bunica, diriginta mea din liceu (Munteanu Mariana) și Cătălin Zgura (un vechi prieten din copilărie).


 • Uneori facem alegeri ce se dovedesc a fi greșite. Regreți ceva din ce ai ales până acum? Care este cea mai bună alegere făcută până la această vârstă?

  Nu, nu regret nimic din tot ce am facut și am trăit până acum. Consider că toate lucrurile pe care le-am trăit au fost benefice pentru a ajunge în punctul în care sunt astăzi, iar astăzi sunt un om fericit. Faptul că nu m-am pierdut este cea mai bună alegere. Este foarte ușor să te pierzi și foarte greu să lupți (dacă nu ești puternic).


 • Există uitare în iubire? Crezi că te poți pierde pe tine din prea multă iubire (dacă putem spune așa)  pentru celălalt?

   Da. Când iubești uiți de toate greutățile și problemele, iar viața este mai frumoasă. Fără iubire viața ar fi ca o cameră obscură. Da, poți uita de tine și chiar este recomandat să faci acest lucru atât timp cât îți asumi uitarea, însă nu pot spune că te poți pierde ca om. Cred că fiecare poveste de dragoste pe care o trăiești îți aduce lucruri bune sau cel puțin ar trebui să extragem noi doar lucrurile bune și frumoase. Nu există să te pierzi într-o relație, ci există MODIFICAREA TA INTERIOARĂ ȘI CREȘTEREA TA CA VIITOR OM.


 • A fi actor reprezintă o implicare totală, din viziunea mea de amatoare. Cum reușești să transpui emoțiile proprii în pielea personajului, păstrând astfel amprenta personală, dar însuflețindu-l pe acesta? Cât din tine se regăsește în personajele tale?

  Este simplu. Prin tehnică sau mai bine spus prin teoriile date de doi coloși ai teatrului:  Bertolt Brecht și Konstantin Stanislavski. Când lucrezi la un personaj aduci tot interiorul tău acolo. Este imposibil să nu-ți lași amprenta ta de om. Mergi pe un drum pe care îl descoperi împreună cu regizorul, însă tu faci ca tine, nu faci ca personajul… pentru că nu știi cum face el. Ai datele lui, apoi vii cu personalitatea ta. Deci, într-un personaj dat se găsește mult din tine. Chiar și atunci când faci un personaj de compoziție.


 • Povestește-ne, te rog, un moment haios de la filmări.
Imagini de la filmări (foto arhiva personală George Valentin Burcea)

Imagini de la filmări (foto arhiva personală George Valentin Burcea)

O filmare este haioasă de la început până la final. Trebuie doar să descoperi. De exemplu este haios că te cheamă la filmare de la ora 6, te machiază, te îmbracă ( nu ai voie să-ți dai nici musca de pe nas căci se strică machiajul, nici să te întinzi că se șifonează hainele), apoi intri la cadru abia la ora 18-19. Chiar acum de curând am avut o întâmplare haioasă. Am ajuns la filmare, iar o doamnă de la make-up m-a trimis să mă bărbieresc pentru că, spunea ea, nu trebuia să am barbă. Am mers, m-am bărbierit, iar când m-am întors mi-a spus că a greșit personajul și că nu eu trebuia să fiu cel care se bărbierește…  Panicată, mi-a desenat o mustăcioară și o barbă cu un creion negru. 🙂


 • Lumea din țara noastră mai vine la teatru? Unde te putem găsi?

  Imagine din spectacolul „Fundătura” (foto arhiva personală George Valentin Burcea)

  Imagine din spectacolul „Fundătura” (foto arhiva personală George Valentin Burcea)

   Da, vine și asta mă bucură foarte mult. Mă bucură și faptul că tinerii au început să vină la teatru. Trebuie să muncim mult ca să-i păstrăm aproape. Noi creștem împreună și asta mă face să cred că îi vom avea până la FINAL. Momentan mă puteți găsi la Palatul Național al Copiilor, acolo unde joc în piesa FUNDĂTURA (Azilul de noapte) de M. Gorki. După vacanța de vară vedem unde ne întâlnim. Pe timpul verii ne găsim la mare și pe Facebook. 😀


 • Eforie, mare, iubire, lacrimă, simplu. Poți crea o frază- două cu aceste cuvinte, care să definească un pasaj al vieții tale?

  Foto arhiva personală George Valentin Burcea

  Foto arhiva personală George Valentin Burcea

   Eforie este locul în care m-am format ca om și locul în care mă simt ACASĂ.

   Marea face parte din mine și nu aș da marea nici pe 100 de munți.

  În Eforie am gustat întâia oară iubirea, am vărsat prima lacrimă din cauza ei și am suferit ca un ANIMAL.

    Simplu, nu?


 • „Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic” (Mahatma Ghandi), citatul tău preferat. Ce înseamnă pentru tine a trăi și ce avem de învățat?

   A trăi înseamnă a te bucura de tot ce te înconjoară, iar daca vrei să înveți, poți învăța miliarde de lucruri de la orice copil sau batrân, cu condiția să îți dorești să înveți.


 • Un vis neîmplinit?

   Pe plan personal am multe lucruri de rezolvat, de împlinit, însă muncesc pentru asta și sunt sigur că, într-o zi, în viitorul apropiat, vor fi așa cum am visat, mi-am propus sau mi-am dorit. Visez ca, într-o zi, în România să nu mai fie niciun om de-al străzii, neajutorat. Mi-aș dori să pot să ajut, însă deocamdată sunt prea… mic. Păcat că cei de sus nu se gândesc și la cei de jos. Mare păcat…


 • Transmite-ne ceva, mie, cititorilor mei.

   Dragilor, dacă ați citit interviul până la capăt înseamnă că nu v-am plictisit, iar asta mă bucură. Vă urez multă sănătate și vă rog să nu uitați de voi. Fiți simpli, iubiți simplu, iubiți tot ce-i simplu pentru că acolo veți găsi fericirea interioară. Vă îmbrățișez.

Foto arhiva personală George Valentin Burcea

Foto arhiva personală George Valentin Burcea

   Citind interviul cu George m-am umplut de energie. Încă de dimineață m-am gândit la cele spuse, simplu, de el. Am întâlnit iar un bărbat pentru care Femeia, în esența ei, reprezintă sublimul, creația, iar Căsnicia poate tinde către perfecțiune atunci când există dragoste, respect, comunicare, echilibru.

  La fel ca George, pot afirma, fără echivoc, că viața în absența iubirii este anostă și că din fiecare relație încheiată trebuie să iei doar lucrurile bune și frumoase. Pentru mine, George este, totodată, exemplul unui bărbat care lasă să cadă măștile pentru a se dezvălui întru sentiment, emoție, interpretare și poezie pe scena unui teatru sau pe scena vieții. Nu ai cum să nu îl îndrăgești. Este charismatic, gentil, sensibil, dar mai ales este… Simplu! ❤

Reclame